Kiropraktor

Behandling tilpasset dine behov

Hva er kiropraktikk?

 

Kiropraktorer er offentlig godkjent (autorisert) helsepersonell med selvstendig diagnose- og behandleransvar. Kiropraktorer fungerer som primærkontakter i førstelinjetjenesten med spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Som pasient kan du komme direkte til kiropraktor uten legehenvisning, og bli fulgt opp med utredning, behandling og forebygging av dine muskel- og skjelettplager.

Kiropraktorer kan:

 • utføre undersøkelse og behandling med refusjon uten henvisning fra lege
 • henvise pasienter videre til legespesialist, fysioterapi eller bildediagnostisk undersøkelse som røntgen, MR og CT
 • sykemelde pasienter i opptil 12 uker
20220216 0950187394
barn5

Kiropraktikk som helseprofesjon

 

Kiropraktorer har spesialkompetanse på muskel- og skjelettlidelser. Hos kiropraktoren får du stilt din diagnose på grunnlag av sykehistorie, klinisk undersøkelse og eventuelle bildediagostiske undersøkelser. Behandlingen er kunnskapsbasert og inkluderer ulike manuelle grep og teknikker, fysiske og kognitive øvelser, samt informasjon og veiledning.

Behandling

 

På bakgrunn av informasjonen du har gitt i sykehistorien, den kliniske undersøkelsen og eventuelle bildediagnostiske funn vil kiropraktoren stille en diagnose og igangsette en individuelt tilpasset behandling for deg. Behandlingen du får kan bestå av flere elementer som informasjon og rådgivning, manuell behandling, treningsøvelser og rehabilitering, samt tiltak og råd om forebygging. Målet med behandlingen er at du som pasient opplever smertelindring og økt funksjonsnivå på kort og lang sikt. I noen tilfeller kan smertene vedvare i lang tid, eller komme og gå i perioder. Kiropraktoren vil da legge opp en skreddersydd behandling for deg som gjør at du som pasient på best mulig måte lærer å leve med smertene. Hvor mye behandling du trenger avgjør kiropraktoren i samråd med deg

 

Ikke bare nakke og rygg!

Som pasient kan du komme til kiropraktoren med plager som:

 • Akutte og kroniske nakke- og ryggsmerter
 • Hodepine
 • Svimmelhet
 • Skulder-, albue-, og hånd/håndleddplager
 • Hoftesmerter
 • Bekkenplager (det er ikke bare gravide som kan oppleve dette)
 • Kne-, ankel-, og fotsmerter
 • Belastningsskader
 • Akutte og kroniske idrettsskader
jjjj
Kiropraktor

Lars som kiropraktor


Lars tok sin mastergrad i kiropraktikk ved University of South Wales i Storbritannia og graduerte i 2017. Etter dette fullførte han turnustjenesten sin i Molde og mottok autorisasjon som kiropraktor i 2018. Siden 2018 har Lars jobbet som kiropraktor i Ås, Viken og siden februar 2022 på Y3T i Ytre Enebakk. Lars er medlem av Norsk Kiropraktorforening, MNKF.

 

Hos Lars kan du forvente at det blir tatt en grundig sykehistorie som danner grunnlag for den fysiske undersøkelsen. Undersøkelsen vil innebære å undersøke det området hvor du har smerter og andre nærliggende områder. For eksempel vil nakke og skulder også bli undersøkt selv om du kun har vondt i albuen.

Lars liker en aktiv tilnærming til behandling og bruker ofte treningsterapi eller rehabilitering i tillegg til manuell behandling.

Lars har kurs i trykkbølgebehandling (rESWT) og nålebehandling (Dry-needling)

Trykkbølgebehandling er ofte en effektiv behandlingsmetode sammen med treningsterapi for tilstander som akilles tendinopati, plantar fasciitt, patellartendinopati (Jumper’s knee), gluteal tendinopati, smertetilstander i skulderen og albuen.

Les mer på kiropraktiforeningens nettsider: 

https://www.kiropraktikk.no/

 

Skjermbilde 2022 02 14 171114

Start ditt
MEDLEMSKAP i dag!

Y3T Repeat

Y3T Repeat

Svarer normalt innen 1 time

I will be back soon

Y3T Repeat

Hei, 

Hva Kan vi hjelpe deg med? 

Mvh Y3T Repeat 

Messenger