6 motiverende treningstips for nybegynnere

Del gjerne via

Facebook
Twitter
LinkedIn
Akkurat startet å trene? Du lurer kanskje på hvor du skal begynne. Følg disse syv gymtipsene for nybegynnere, slik at du kan føle deg sterkere - fysisk og mentalt - før og etter hver treningsøkt.

Før du dykker inn i de praktiske treningsrådene for nybegynnere, husk at den viktigste treningskatalysatoren er selvtillit. Enten du løfter 50 kg. eller 1 kg., bør du være stolt av deg selv fordi du i det hele tatt har startet på treningsstudioet! Ikke la deg skremme av andre eller være redd for å be om hjelp av våre ansatte.

Husk at alle andre på treningsstudioet en gang var i skoene dine. De første treningsøktene, uansett hvor «lette» de er når det gjelder fysisk intensitet, er ofte de mest mentalt utfordrende. Vær stolt, vær trygg og stol på at dine ferdigheter og din kunnskap vil øke over tid.

1.  Ikke bli sittende fast i «samme trenings-sporet»!

Nybegynnere går ofte til tredemøller og styrkeapperatene fordi disse maskinene er enkle for alle aldre og ferdighetsnivåer. Prøv å ha minst to dager med styrketrening i den ukentlige rutinen. Hvis du ikke føler deg klar til å utforske vektrommet, husk at kroppsvektøvelser kan være like effektive for å bygge styrke.

Er du ikke helt sikker på hvor du skal begynne? Y3T Repeat tilbyr gratis veiledningstimer for Ordinært- og SeniorMedlemskap. Vi har kvalifiserte trenere som kan lære deg grunnleggende vekt-trening og treningsbevegelser.

2.  Ønsker du en skikkelig avslutter på treningsøkten?

Har du hørt om «finisher»? Å avslutte en treningsøkt med å nå en «helt ferdig» tilstand føles utrolig digg ut! Ved å avslutte en treningsøkt med høy intensitet som sprint/battlerope-intervaller eller en liten HIIT serie som eksempel her:

30 sek hoppende knebøy

15 sek pause

30 sek pushup

15 sek pause

x 4 omganger

3.  Spør hvordan

I stedet for å skygge unna øvelser eller utstyr du ikke er kjent med, kan du be en av våre kvalifiserte trenere å hjelpe deg å gjøre deg kjent med treningsoppsettet og utarbeide en treningsplan.

4.  Spis opp!

Trening gir ikke resultater hvis kostholdet ditt ikke er i sjakk også. Erstatt usunn mat med sunne alternativer, og prøv å redusere sukker. Et godt sted å starte er å følge en anbefaling om å fylle minst halvparten av tallerkenen din med frukt og grønnsaker.

Det er en god ide å forberede før (og fylle på etter) hver treningsøkt med proteinrike snacks som nøtter, yoghurt, hummus eller f.eks. cottage cheese. Selvfølgelig vil det å opprettholde et balansert kosthold hjelpe deg med å nå dine treningsmål. Vi har også kostholdsveiledere som kan hjelpe deg med en matplan.

5.  Vær realistisk

Å miste vekt, få styrke, øke utholdenheten og øke fleksibiliteten er alle langsiktige mål – så forvent ikke å nå den ultimate styrken på en eneste uke.

Vær realistisk med hensyn til målene du setter deg selv. Sett en langsiktig plan, og gjerne fokuser på å bli sterkere ved å øke antall repetisjoner eller kilo på øvelsen du gjør.  

6.  Hvil og gjenta

Selv de mest erfarne idrettsutøverne setter pris på viktigheten av hvile etter en hard treningsøkt. Prøv å få åtte timers søvn hver natt, ta minst en hviledag i uken og gjerne en yoga-time. 

Repetisjon + tålmodighet = resultater

Når du er i en rutine, vil du oppgradere fra «nybegynner» -statusen din på kort tid.

Vi ønsker deg en god treningsøkt 🙂

Picture of Redaktør | Y3T Repeat

Redaktør | Y3T Repeat

Siste nytt

Del gjerne

Komme i form?

Få siste Tips & Nyheter

Abonner på vårt ukentlige nyhetsbrev

Ingen spam, kun varsler om gode råd, nyheter og viktig informasjon.

Kategorier
FRA BLOGG

Relaterte innlegg

Spinning-Stages

Nå kan vi snart ønske velkommen til et nytt sykkelår på Y3T Repeat. Bare vi får kontroll på smittesituasjonen i regionen vår – så gleder

6 motiverende treningstips for nybegynnere

Akkurat startet å trene? Du lurer kanskje på hvor du skal begynne. Følg disse syv gymtipsene for nybegynnere, slik at du kan føle deg sterkere – fysisk og mentalt – før og etter hver treningsøkt.

Y3T Repeat

Y3T Repeat

Svarer normalt innen 1 time

I will be back soon

Y3T Repeat

Hei, 

Hva Kan vi hjelpe deg med? 

Mvh Y3T Repeat 

Messenger